Vesti
03.09.2024.

Srpski vazduhoplovni sistemi i bespilotne letelice na sajmu u Egiptu

Jugoimport-SDPR

Danas je na aerodromu „El Alamein“ zvanično otvoren "Međunarodni egipatski sajam vazduhoplovstva 2024" (Egypt International Airshow 2024).

Jugoimport-SDPR

Jugoimport-SDPR, kao integrator odbrambene industrije Srbije, prezentovaće kapacitete iz sopstvenog razvoja i proizvodnje, kao i dostignuća Vojnotehničkog instituta i kooperanata iz Republike Srbije u oblasti avio-industrije i besposadnih platformi.

Jugoimport-SDPR

Na štandu Jugoimpor- SDPR izložena su sredstva iz našeg razvojnog i proizvodnog programa: bespilotni helikopter "Stršljen", bespilotna letelica-projektil "Gavran", avioni "Sova" i "Lasta", kao i sredstva iz razvoja Vojnotehničkog instituta i preduzeća iz odbrambene industrije Srbije: "Kobac", "Vrabac", dron "Komarac", "Obad", "Osica", "Senka", i drugi.

Jugoimport-SDPR

Ambasador Republike Srbije u AR Egipat, Miroslav Šestović, posetio je danas naš štand na sajmu.

Ministar odbrane Egipta general Abdel Madžid Sakr, u pratnji komandanta Vazduhoplovnih snaga vazduhoplovnog maršala Mahmud Fuad Abd El-Gavada, sastao se sa delegacijom MO na štandu Jugoimpor- SDPR. Tom prilikom predstavljeni su im razvojni projekti naše domaće industrije. 

Ministarstvo odbrane