Вести
03.09.2024.

Српски ваздухопловни системи и беспилотне летелице на сајму у Египту

Југоимпорт-СДПР

Данас је на аеродрому „El Alamein“ званично отворен "Међународни египатски сајам ваздухопловства 2024" (Egypt International Airshow 2024).

Југоимпорт-СДПР

Југоимпорт-СДПР, као интегратор одбрамбене индустрије Србије, презентоваће капацитете из сопственог развоја и производње, као и достигнућа Војнотехничког института и коопераната из Републике Србије у области авио-индустрије и беспосадних платформи.

Југоимпорт-СДПР

На штанду Југоимпор- СДПР изложена су средства из нашег развојног и производног програма: беспилотни хеликоптер "Стршљен", беспилотна летелица-пројектил "Гавран", авиони "Сова" и "Ласта", као и средства из развоја Војнотехничког института и предузећа из одбрамбене индустрије Србије: "Кобац", "Врабац", дрон "Комарац", "Обад", "Осица", "Сенка", и други.

Југоимпорт-СДПР

Амбасадор Републике Србије у АР Египат, Мирослав Шестовић, посетио је данас наш штанд на сајму.

Министар одбране Египта генерал Абдел Маџид Сакр, у пратњи команданта Ваздухопловних снага ваздухопловног маршала Махмуд Фуад Абд Ел-Гавада, састао се са делегацијом МО на штанду Југоимпор- СДПР. Том приликом представљени су им развојни пројекти наше домаће индустрије. 

Министарство одбране