Додатне слике

Додатне слике

UORZ- Дигитални широкопојасни радарски извиђачки систем

UORZ је савремени дигитални радарски извиђачки систем који аутоматски открива, идентификује и упозорава посаду на претње из ваздушног простора или са земље.
UORZ открива азимут и режиме рада извора радарског зрачења и упозорава да се ради о осматрачком, нишанском или радару у систему за вођење ракете. Као део система упозорења посаде UORZ може послужити као основа за интеграцију других сензорских елемената електронског рата.

UORZ се брзо поставља и може радити као преносни уређај, као стационарна станица а може се монтирати на било коју платформу/возило, као нпр.извиђачко возило, тенк, радарска станица,..

Због мале тежине, веома је погодан за примену на хеликоптерима и авионима, где се очекује брза реакција на претњу.

Идентификацију емитера и система врши корелацијом изметрених параметара са подацима из банке података, која је раније формирана у меморији уређаја. Врши се и снимање свих измерених података у циљу касније анализе али и за допуну банке података. На основу података о емитеру, UORZ препознаје платформу на којој се налази емитер са тачношћу која зависи од података у банци података

Са скоро 100% вероватноћом пресретања радарских сигнала, UORZ је оптимално решење за примену на летелицама које се ангажују на малим висинама, на малим или већим даљинама. Систем контролер UORZ -а у стању је да интегрише комплетну опрему за електронски рат. Због могућности убацивања различитих тактичких сценарија и снимања електромагнетне ситуације у реалном времену, UORZ је у потпуности адаптиван на промену услова ратовања.

UORZ открива и идентификује све импулсне радаре, радаре са континуираним зрачењем (CW), радаре са квази континуираним зрачењем (ICW) и импулсне Доплерове радаре (PD) на великим даљинама и у сложеним радио фреквенцијским условима. Мери радну фреквенцију, импулсну фреквенцију и ширину радарског импулса са довољном тачношћу да се изврши идентификација емитера у широком фреквенцијском опсегу.

Дигитални комбиновани сцан и канални пријемни систем повезан је са снажним сигнал процесором и меморијом. Примењена је напредна техника мерења и анализе сигнала, чиме се омогућава да уређај ради и у најкомпликованијим условима електронског рата и растућем броју борбених сценарија. Захваљујући најсавременијим решењима микроелектронике комплетан систем реализован је са само неколико функционалних целина, чиме је и остварена адаптивност примене на различитим платформама.

UORZ се може испоручити са сопственим показивачким системом или се може користити показивачки систем платформе.
Састоји се од следећих функционалних јединица:

  • Четири микроталасна блока са антенама,
  • Блок за обраду сигнала и
  • Командно-показивачки систем