Догађаји 26.08.2014.

У сусрет Партнеру 2015.

Јуна 2013 године  реализована је шеста по реду међународна изложба наоружања и војне опреме ПАРТНЕР 2013, чији смо суорганизатори у сарадњи са Министарством одбране као покровитељем и Београдским сајмом. Југоимпорт-СДПР Ј.П. је почев од 2004. године, односно од самог зачетка идеје о успостављању редовне међународне изложбе НВО у оквиру Београдског сајма, дао пуну подршку њеној реализацији. Циљ је био да се, коришћењем значајних искустава Југоимпорт-СДПР Ј.П., стечених током наступа на водећим изложбама одбране у иностранству, српска одбрамбена индустрија прикаже у склопу савременог интегрисаног наступа. Како би се постигли постављени циљеви, Југоимпорт-СДПР Ј.П. у реализацију наступа инвестира значајна средства, уз активно укључивање маркетиншких  ресурса. Наступ је конципиран у виду просторне интеграције суизлагача на сајамском простору велике површине, применом савремених архитектонских решења и мултимедијалних садржаја.

На изложби ПАРТНЕР 2013, на простору арене у хали 1 Београдског сајма, слично  концепту наступа усвојеном за изложбу ПАРТНЕР 2011, концентрисана је понуда свих најзначајнијих развојних програма установа под окриљем Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране, пре свега Војнотехничког Института, као и развојних и производних програма Југоимпорт-СДПР из области развоја и производње сложених борбених система. 

На сајамском простору хале 1, изнад простора Арене, Министарство одбране интегрисало је наступ својих установа и институција. ВТИ је приказао низ својих капиталних развојних пројеката. Новост у концепту наступа био је наступ шест предузећа српске одбрамбене индустрије у већинском државном власништву, која су овога пута наступила самостално, док су на ранијим манифестацијама била обједињена под окриљем Југоимпорт-СДПР. Југоимпорт-СДПР Ј.П. је на манифестацији, на платформи хале 1 изнад арене објединио наступ тридесетак предузећа српске одбрамбене индустрије која не припадају поменутој групацији, као и низ предузећа-коопераната у развоју и производњи сложених борбених система.

На простору хале 14 организован је наступ иностраних излагача, као и значајнијих, углавном приватних, предузећа из Србије регистрованих за промет НВО.

Поред других сложених борбених система, приказаних премијерно на ранијим изложбама ПАРТНЕР или  на техничким зборивима Војске Србије на којима је учествовао, Југоимпорт-СДПР  је премијерно на изложби ПАРТНЕР 2013 приказао вишенаменско оклопно возило ЛАЗАР 2, као и варијанту НОРА-Б/52 БК самоходног артиљеријског оруђа фамилије  НОРА-Б/52 калибра 155 мм.

ПАРТНЕР 2013. посетио је велики број званичних делегација институција МО и ОС из низа земаља партнера Југоимпорт-СДПР Ј.П.

Назад на актуелности