Догађаји 08.09.2019.

Тактичко-показна вежба „ПОВРАТАК 2019“, Никинци

Дана 07. септембра 2019. године, на полигону у Никинцима, одржана је показно-тактичка вежба „Повратак 2019" на којој су припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије - Специјалне антитерористичке једнице, Жандармерије и Хеликоптерске једнице приказали вештине, опрему и наоружање.

Вежби су присуствовали председник Републике Србије Александар Вучић, потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, министар одбране Александар Вулин и потпредседник Централне војне комисије Народне Републике Кине Џанг Јоусја, руководство Југоимпорт-СДПР Ј.П. и друге уважене званице.

Током вежбе 133 припадника Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије и Хеликоптерске јединице приказали су здружени рад и деловање у ситуацији када наоружна диверзантско-терористичка група запоседне објекат, као и акцију спапсавања талаца.

Приказана су оклопна борбена возила и њихови системи наоружања предата МУП-у из програма развоја и производње, као и из програма ремонта и модернизације Југоимпорт-СДПР Ј.П.: вишенаменска борбеноа оклопна возила 8х8 "„Лазар", борбена оклопна возила 4х4 „Милош", модернизована возила БОВ, ремонтно-модернизованих самоходних оруђа „Прага" и др.

Посебно место у приказу заузеле су управо функционалне демонстрације бојевим гађањем из оружаних система уграђениих на возилима, као и функционална демонстрација проходности и дејства личним наоружањем из пушкарница.

Хеликоптерске једнице узеле су активно учешће у решавању талачке ситуације са оружјем и оруђем из развоја Југоимпорт-СДПР Ј.П.

Назад на актуелности