Активности 04.12.2015.

Сајам "Defence & Security 2015", Бангкок- Тајланд

Сајам „Defence & Security“ 2015. одржан је у периоду од 02-05.11.2015. године. Поред водећих светских изложби у области одбране, одбрамбених технологија и војне опреме ова изложба добија све више значаја, посебно у азијском региону.   

На нашем штанду посебан акценат у приказу експоната и макета дат је на средства из развојних и производних програма Југоимпорт-СДПР Ј.П., ВТИ и предузећа одбрамбене индустрије. – вођене ракете ALAS, LORANA i SPIDER, ваздухопловни контејнери са наоружањем, минобацачи 60мм и 120мм, фамилија ракета 122мм повећаног домета, патролни чамац PREMAX 39, беспилотне летелице VRABAC и PEGAZ, снајперске пушке, као и низ типова артиљеријске, минобацачке и пешадијске муниције, лична и заштитна опрема и др. 

У току трајања сајма, штанд је посетило више званичних делегација земаља из региона, од којих је најзначајнија посета званичне делегације Министарства одбране Тајланда, коју су предводили Потпредседник владе и Министар одбране. 

Циљ наступа био је презентација могућности српске одбрамбене индустрије и  развојних и производних програма Југоимпорт-СДПР Ј.П., разговори о текућим пословима и могућностима успостављања сарадње на трећим тржиштима, као и аквизиција глобалне понуде.

Назад на актуелности