Догађаји 28.06.2019.

Приказ поводом 70 година постојања „Југоимпорт-СДПР“

Поводом 70 година постојања „Југоимпорт-СДПР" у Никинцима је, 26. јуна 2019. године, за војни врх и бројне иностране делегације које су посетиле међународни сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2019", уприличен приказ са бојевим гађањем.

Приказу је присуствовао и министар одбране Александар Вулин. Ово је била прилика за промоцију средстава наоружања и војне опреме, како из развојног и производног програма Југоимпорт-СДПР, тако и Одбрамбене индустрије Србије у целини.

Приказ је отпочео налетима тренажног авиона „Ласта", након чега су уследили борбени заокрети и понирања авиона Г-4 и ракетирање стационарног циља навођеним ракетним зрнима 128 mm М15, што је нова верзија познате „Муње".

Симулацијом тактичке ситуације напада терориста у урбаном подручју, припадници САЈ-а демонстрирали су гађање пиштољем ЦЗ999 и пушком „пумпарицом".

Уважене званице могле су да се увере у перформансе вишенаменског борбеног оклопног возила „Лазар-3", борбеног оклопног возила "Милош" и беспосадног возила „Mали Милош" из којих су гађани различити циљеви са даљински управљаним борбеним станицама са митраљезима.

Бојевим гађањем своју снагу је демонстрирала и самоходна топ-хаубица 155 mm Б52 „НОРА".

У широкој лепези приказаног наоружања и војне опреме нашли су се и авион „Сова", артиљеријски ПВО систем ПАСАРС, ракете „маљутка" 2ф и 2Т5, модуларне пушке у калибру 6.5 mm са оптичким и видео нишаном, нове снајперске пушке, различита муниција и системи наоружања ватрене подршке и др.

Назад на актуелности