Активности 14.05.2018.

Међународни сајам наоружања и војне опреме „SOFEX 2018“, Аман – Јордан

Међународни сајам наоружања и војне опреме „SOFEX 2018" одржан је у Аману- Јордан у периоду од 07-10.05.2018. године.

Изложба је отворена противтерористичком вежбом којом је приказана вештина и професионализам краљевских оружаних снага Јордана. У тактичкој демонстрацији на „SOFEX 2018" учествовала је Авијација Јордана, Заједничка команда специјалних операција Јордана, као и Снаге брзог деловања.

Југоимпорт-СДПР на изложби „SOFEX" наступа од 2004. године, те је ово осми узастопни наступ на поменутој изложби.

Током изложбе презентовани су развојни и производни програми и технолошких могућности Југоимпорт-СДПР и одбрамбене индустрије Србије.

Акценат у презентацији био је на системима класичне артиљерије и вишецевним лансерима ракета, системима противтенковских вођених ракета, минобацачима, пешадијском наоружању и опреми и одговарајућој муницији - артиљеријској, минобацачкој, средњег домета и пешадијској.

Посебну пажњу посетилаца привукле су изложене макете: оклопног вишенаменског возила „Лазар 3", борбеног оклопног возила „Милош", самоходне хаубице 155 мм „Нора", самоходне хаубице 155 мм „Александар", самоходног вишецевног модуларног лансирног оруђа „Шумадија" и беспилотне летелице „Стршљен".

Изложбени штанд Југоимпорт-СДПР посетио је Његово Величанство принц Faisal Bin Al Hussein, као и представници јорданске компаније KADDB (King Abdulah Design and Development Bureau), многобројне делегације и велики број комерцијалних посетилаца.

Међународном сајму наоружања и војне опреме „SOFEX 2018" присуствовало је 350 компанија из 35 земаља. Такође, присуство је узело и 99 званичних делегација из 53 земље.

Назад на актуелности