Активности 12.03.2018.

Међународна изложба UMEX 2018, Абу Даби - УАЕ

У периоду од 25-27.02.2018. године одржана је међународна изложба наоружања и војне опреме „UMEX 2018".

Изложба UMEX 2018 је једна од највећих међународних сајмова наоружања и војне опреме за беспосадне системе пловила, летелица и возила, те је у складу са тим циљ наступа било представљање развојних и производних програма и технолошких могућности Југоимпорт-СДПР-а и одбрамбене индустрије Србије, најширем кругу посетилаца.

Основу промотивног наступа представљали модели беспосадних система који су развијени и који су у развоју у Југоимпорт-СДПР-а, Војно техничког института и одбрамбене индустрије Србије. Осим беспосадних система приказани су и остали сложени борбени системи за које постоји интерес у земљи домаћина и земљама у региону у виду презентационих модула, постера и филмова.

Системи који су представљени су: Оклопно вишенаменско возило „Лазар 3", Самоходна хаубица 155 мм „НОРА", Оклопно вишенаменско возило „Милош", патролни чамци, као и Авион „ЛАСТА" из развојних и производних програма Југоимпорт-СДПР као систем интегратора.

Током изложбе одржан је низ успешних састанака и презентација. Изложбени штанд Југоимпорт-СДПР посетио је велики број комерцијалних посетилаца и иностраних делегација, међу којима посебно издвајамо посету шеика Абдулах бин Зајед Ал Нахиан, као и делегација Саудијске Арабије, Индонезије, Египта, Белорусије и Мауританије.

 

Назад на актуелности