Активности 28.02.2019.

Међународна изложба НВО „IDEX 2019“, Абу Даби - УАЕ

У периоду од 17-21. фебруара 2019. године у Уједињеним Арапским Емиратима - Абу Даби, одржана је 14. међународна изложба наоружања и војне опреме „IDEX 2019".

Међу више од 1.300 излагача из више од 60 земаља, на сајму „IDEX 2019" , Југоимпорт-СДПР наступио је као интегратор одбрамбене индустрије Србије, приказујући сва нова достигнућа и развојне пројекте наше одбрамбене индустрије на једном месту.

Министар одбране Републике Србије, господин Александар Вулин, са својим тимом, посетио је поменути сајам и изложбени штанд наше компаније.

Југоимпорт-СДПР на свом изложбеном штанду окупио је представнике свих значајних компанија наменске индустрије Србије: Едепро, ПТТ Наменска, Јумко, Пнеуматик флекс, Сервотек, Слобода, Хорус, Тим за тактичи тренинг, ХК Крушик, Сензор Инфиз, Прва Искра, ЕиОпек, Вигор, Миле Драгић и др.

Наступ на поменутој изложби је био импозантан. Изложбени штанд био је на два нивоа величине готово 1000 m2 и лоциран на изуетно повољном положају.

Токо изложбе премијерно су приказани: вишенаменско борбено оклопно возило 8х8 „ЛАЗАР 3" са ракетним лансером „РАЛАС" и беспилотна летелица „АЛЕКС" (припада категорији малих беспилотних летелица - тежине свега тридесетак килограма), као и већ препознатљив „СТРШЉЕН", који су том приликом извазвали велико интересовање, како званичних међународних делегација, тако и инопартнера и комерцијалних посетилаца.

Посебан акценат дат је и на возила точкаше: вишенаменско борбено оклопно возило 8х8 „ЛАЗАР 3" са даљински управљаном станицом и митраљезом 12,7 mm , возило точкаш 4x4 „МИЛОШ" са даљински управљаном станицом и митраљезом 12,7 mm, наоружање и подсистеме борбених возила, артиљерију – пре свега самосаталну топ-хаубицу 155 mm/52 кал. „НОРА-Б/52", ракетну артиљерију, производњу барута и експлозива, пешадијско наоружање са програмом ВБ-10, противоклопна вођена средства, наоружање хеликоптера, ваздухопловне подсистеме, брзих патролних и вишенаменских чамаца, класичну муницију и др.

Током изложбе одржан је низ успешних састанака и презентација. Изложбени штанд Југоимпорт-СДПР посетио је велики број комерцијалних посетилаца и иностраних делегација.

Назад на актуелности