Активности 12.05.2015.

Изложба у Никинцимa

Дана 22.04.2015. одржана је посета ино-партнера у реновираном изложбеном простору у Никинцима који се простире на 2000 m2. На изложби су приказана тренутно најзначајнија светска достигнућа у области развоја и производње средстава НВО, на основу чега се уочавају тенденције у будућем развоју средстава и опреме којом се, или којом ће се поједина средства НВО у будућности опремати, чија аквизиција доприноси и ефикасности и усмерењу развојних активности Југоимпорт-СДПР Ј.П..

На простору полигона Никинци који се налази у саставу Техничко-опитног центра организован  је низ комплексних презентација сложених система НВО. 

1. Извршена је презентација Лазара 2 и Бов М11/10. На једном од полигона је извршен приказ гађања стрељачким наоружањем из покрета (возилом Лазар 2) АП пушком. 

2. Приказ  опреме војника ВБ10, приказ производног програма палете не смртоносне муниције фабрике ТRAYАL и фабрике Слобода Чачак. 

Гађање снајперском пушком на даљину до 600 m. Гађање далекометном снајперском пушком. (Црно копље) на даљину до 700 m. Митраљез (КОЈОТ) панцирна плоча на 500 m. 

** гађање АП-са оптичким нишаном циљева на даљину од 300 m. 

*** гађање РБГ (ручни бацач граната)

**** М11 бојевим, флеш и димним пројектилима 

Гађање РБГ (ручним бацачем граната) 38 mm/6М11 димним и гуменим не смртоносним мецима.

3. Презентација возила Лазар 2  је извршена на полигону за испитивање возила за опште испитивање возила на успоне позитивне и негативне нагибе, касапне и водене препреке.

Потреба за формирањем овакве изложбе проистекла је из значајног пораста обима уговарања, као и пораста укупног потенцијала понуде предузећа Југоимпорта - СДПР Ј.П. 

Назад на актуелности