Активности 23.12.2014.

EUROSATORY 2014, Париз

Југоимпорт-СДПР је учествовао на међународном сајму НВО "EUROSATORY 2014" у Паризу, једној од најважнијих изложби НВО у свету. Сајам је глобалног карактера и њему  присутвују делегације из практично свих региона света. Ове године на сајму је било присутно 1500 излагача из 59 земаља, од којих је преко 400 било из Француске.Сајамски штанд Југоимпорт-СДПР Ј.П. био је у архитектонском и укупном промотивном-мултимедијалном смислу потпуно упоредив са штандовима водећих западних произвођача, са величином сајамског простора од 225 м2.

На штанду Југоимпорт-СДПР били су присутни  и представници предузећа Слобода а.д. Чачак, Ковачког центра Ваљево и компаније GDS- Aleks Armour. 

Могућности српске одбрамбене индустрије и  Југоимпорт-СДПР Ј.П. приказани су како изложеним експонатима, тако и кроз мултимедијалне и графичке презентације.  Посебан акценат дат је на средства из развојних и производних програма Југоимпорт-СДПР , али и ВТИ и предузећа - вођене ракете АЛАС и ЛОРАНА, ваздухопловне контејнере са наоружањем, минобацаче 60 мм М06 и 81мм, системе БУМБАР и АПОС у пуној конфигурацији, фамилије ракета 122 mm повећаног домета, нове Заставине снајперске пушке, као и низ типова артиљеријске, минобацачке, средње и пешадијске муниције и пешадијског наоружања из актуелне понуде, личне и заштитне опреме, компоненте ваздухопловних конструкција и хидрауличке компоненте. Графички део презентације посебно је истакао значај артиљеријских  система, борбених возила, система хеликоптерског и авионског наоружања, авиона КОБАЦ и ЛАСТА  из развојних и производних програма Југоимпорт-СДПР  као систем интегратора. 

Изложбени штанд посетиле су делегације: МО  Еквадора, МО Кипра, МО Пољске, МО Анголе, , МО Колумбије, УАЕ, Мексика, Катара, Грчке и Пакистана, као и представници  реномираних компанија: Avibras industria aeroespecial S.A - Бразил, Kig- Kaddb Investment group из Јордана, Badar Expo Solutions, Badar Engineering Services and Trade i Test International.

Југоимпорт-СДПР Ј.П. је својим партнерима - посетиоцима штанда, укључујући и бројне представнике медија и институција оружаних снага из области одбране, наступом на овој престижној изложби показао да има значајних основа да се равноправно такмичи са водећим произвођачима. 

Назад на актуелности